Grenoble, 09. siječnja 2020.

„Hrvatski dan“ u Grénobleu

U gradskom muzeju u Grenobleu, u okviru programa iz područja kulturne promidžbe Republike Hrvatske i javne diplomacije, a u organizaciji Europskog pokreta iz Grenoblea, a u suradnji s Veleposlanstvom RH u Parizu, 9. siječnja 2020. godine održan je „Hrvatski dan“.

Program je uključivao koncert Goran Filipeca, hrvatskog pijanista koji živi u Parizu i koji je izveo skladbe nekoliko hrvatskih i svjetskih  skladatelja te oduševio brojnu publiku, predavanje veleposlanika Filipa Vučka o Predsjedanju Republike Hrvatske Vijećem Europske unije i zajednički ručak na kojem su se poslužili hrvatski specijaliteti.

Veleposlanik Vučak održao je predavanje o prioritetima hrvatskog predsjedanja EU, nastojeći publici približiti Hrvatsku govoreći o njenoj novijoj povijesti i o teškom putu u EU. Posebnu je pozornost posvetio predsjedanju EU koje je upravo započelo, istaknuvši kako RH Predsjedanje doživljava kao svojevrsnu krunu svojih  napora da se predstavi kao odgovorna i ozbiljna mala zemlja, posljednja primljena u europsku obitelj. Gradonačelnik Grenoblea zahvalio je na dobroj suradnji i na dolasku u Grenoble.