Vittel, 03. lipnja 2018.

Dokumentarni film „Vatreni“ prikazan u Vittelu

Dokumentarni film „Vatreni“ o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji premijerno je prikazan 3. lipnja 2018. u Vittelu, poznatim francuskim termama, u kojemu je 1998. boravila hrvatska nogometna reprezentacija koja je te godina osvojila brončanu medalju na Svjetskom  prvenstvu u Francuskoj. Film je nedavno prvi prikazan u Hrvatskoj a Vittel je izabran za prvo prikazivanje u inozemstvu jer se hrvatska reprezentacija jako  vezala za ovaj grad čiji se stanovnici i danas rado prisjećaju tih dana. Lokalne vlasti su dale veliku važnost obilježavanju 20. obljetnice najvećeg hrvatskog nogometnog dosega pa je cijeli grad bio u hrvatskim bojama.

Dan uoči prikazivanja filma održana je  dobro posjećena konferencija za novinare na kojoj je govorio trener Miroslav Blažević, njegov sin Miroslav, redatelj filma Ramirez i vlp Vučak. Na filmsku premijeru odazvalo se oko 150 uzvanika, među kojima su bili svi bivši i sadašnji gradonačelnik Vittela koji je najzaslužniji za organizaciju ovog događaja.

Nakon filma u Gradskoj vijećnici je održana svečano primanje na kojemu je Miroslav Blažević proglašen počasnim građaninom Vittela.

Ovoj svečanosti kao i filmskoj premijeri bili su nazočni predstavnici  nogometnog saveza Senegala čija se reprezentacija  u Vittelu priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Veleposlanik Vučak bi je nazočan svim događajima i održao prigodan govor u gradskoj vijećnici. Miroslav Blažević govorio je također pred tisuću uzvanika na gala koncertu lokalnog orkestra koji gradske vlasti priređuju jednom godišnje. Blažević je posjetio i senegalsku nogometnu reprezentaciju i održao s njima „motivacijski trening“.