Bourges, 22. rujna 2018.

Foto izložba o Splitu otvorena u Bourgesu

U gradskoj vijećnici Bourgesa, grada u središnjoj Francuskoj, otvorena je 22. rujna 2018. godine foto izložba o Splitu. Riječ je o retrospektivnoj izložbi Fotokluba Split koja je već priređena u Parizu polovicom srpnja ove godine. Splitski fotografi-amateri prikazali su kroz 100-ak fotografija pravu malu povijest Splita od 1911. godine, kada je klub osnovan, do danas. Izložba je priređena u suradnji Fotokluba Split i udruženja bivših studenata Zagrebačkog sveučilišta koji žive u Parizu (AMCA) uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske.

Francusko-hrvatsko društvo prijateljstva iz Bourgesa, koje broji sedamdesetak članova, uglavnom Francuza, i udruga Europe direct, bili su domaćini izložbe, a gradonačelnik Bourgesa njezin pokrovitelj.

Izložbu je, pred pedesetak posjetitelja, otvorio veleposlanik Vučak koji se osvrnuo na povijest Splita i na njegovu važnost u suvremenoj Hrvatskoj. Zamjenik gradonačelnika Meseguer istaknuo je da je grad vrlo rado ugostio ovu izložbu i da je otvoren za svestranu suradnju. Izrazio je želju da se Bourges poveže/pobratimi s jednim hrvatskim gradom slične veličine i povijesti.

Nakon otvorenja izložbe, veleposlanik Vučak je sa zamjenikom gradonačelnika posjetio jednu obiteljsku proizvodnju biskvita i veliki sportski centar s bogatim sadržajima koji omogućavaju kontinuiranu pripremu vrhunskih sportaša i školovanje mladih talenata koji tamo žive i pohađaju školu.