Pariz, 07. travnja 2019.

Gostovanje studentskog zbora FER-a u Parizu

Studentski muški zbor sa Zagrebačkog sveučilišta, FER, održao u Parizu tri koncerta pod vodstvom Josipa degl'Ivellia. Riječ je o uzvratnom posjetu Gradskom pariškom zboru, Chœur da la cité, koji je prije pet godina gostovao u Hrvatskoj.

Prvi koncert održan je 6. travnja u crkvi Notre Dame des Blancs Manteaux u poznatoj pariškoj četvrti Le Marais. Drugi koncert održan je 7. travnja u čuvenoj kraljevskoj crkvi Saint Germain l'Auxerrois, nasuprot Louvreu. Na oba koncerta izveli su isti program koji je uključivao gregorijanske napjeve i liturgijske pjesme na hrvatskom i latinskom jeziku. Tome su pridodali nekoliko poznatih hrvatskih tradicionalnih folklornih napjeva. Domaći mješoviti zbor izveo je poznati korizmeni napjev francuskog skladatelja Charlesa Gounoda Sedam Kristovih riječi na križu. Vrlo dobro popunjene crkve izuzetno su dobro prihvatili oba zbora isprativši ih dugim ovacijama.

Zbor je 7. travnja također nastupio u hrvatskoj crkvi gdje je pjevao na nedjeljnoj misi. Nakon mise održali su kratki koncert koji je podigao na nogo oko 300 vjernika koji su im nakon mise priredili zakusku tijekom koje je nastavljeno ugodno druženje i zajedničko pjevanje.