Pariz, 04. srpnja 2017.

Hrvatska kao počasni gost na „Diplomatic Garden Party-ju“,

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Francuskoj bilo je počasni gost ovogodišnje manifestacije „Diplomatic Garden Party“ koja je održana na francuski Dan državnosti u petak, 14. srpnja 2017. u prestižnom pariškomu Pavillon Royale (u Bulonjskoj šumi). Radi se o prijemu na koji francuski diplomatski časopis „La Lettre Diplomatique“ poziva cjelokupni diplomatski zbor, kao i uzvanike iz političkoga, ekonomskog i kulturnog života (oko 1400 uzvanika).

Hrvatsko Veleposlanstvo uspješno surađuje s časopisom La Lettre Diplomatique te su 2015. godine zajednički pripremili izdanje o Hrvatskoj s nizom intervjua visokih hrvatskih dužnosnika.

Na „Diplomatic Garden Party-ju“ VRH je imao središnji štand na kojemu je, u suradnji s distributerom hrvatskih vina za Francusku obitelji Bačić, održana degustaciju hrvatskih vina iz ukupno šest vinarija: Stina Vino, Zlatan Otok, Krauthaker,Feravino, Coronica Moreno i vinarija Krajančić.

Nadalje, gosti su imali priliku kušati sardine s Dugog Otoka „Mardešić“ te maslinovo ulje sa otoka Brača „Oblica“. Ove i druge hrvatske specijalitete pripremio je  hrvatski restoran s pariškom adresom „La Petite Croatie“.

Osim toga, predstavnici Hrvatske turističke zajednice – Ureda u Parizu - i turističke agencije s pariškom adresom  „Slavi Dom“ predstavili su bogatu hrvatsku turističku ponudu.

„Croatia Airlines“ i hoteli „Bluesun“ darovali su petodnevni besplatni boravak u hotelu „Berulia“ (5 zvjezdica) u Brelima, što je bila druga po vrijednosti nagrada na tomboli.

Kao središnja kulturna točka solist Orkestra oružanih snaga Hrvatske Jakov Košćina zapjevao je neke od najljepših hrvatskih tradicionalnih pjesama.