Pariz, 11. lipnja 2018.

Hrvatske tvrtke na sajmu Eurosatory, Pariz, 11.-15. lipnja 2018.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore tvrtke Šestan Busch, Prelog, Galeb, Agencija Alan, KAP-KO, DOK-ING, P-mtč, Šešir, Odjeća i Ikom kovnica nastupaju na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme „Eurosatory“, koji se održava od 11-15. lipnja 2018. u prostorima centra Paris-Nord Villepinte u Parizu.

Sajam „Eurosatory“ je jedan od najvećih svjetskih vojnih sajmova namijenjen kopnenoj vojsci i protuzračnoj obrani. Sajam je prvi puta organiziran 1967. godine, održava se svake druge godine, a broj izlagača i posjetitelja konstantno raste. Prije dvije godine sajam je okupio 1.572 izlagača iz 56 zemalja, 55.500 posjetitelja iz 152 zemlje te 213 službenih delegacija iz 94 zemlje. Domaćini vjeruju da će ove godine nadmašiti te brojke što je na početku sajma u svom pozdravnom govoru izjavila francuska ministrica obrane Florence Parly.

Izložbene prostore hrvatskih tvrtki na sajmu „Eurosatory“ posjetili su veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Filip Vučak i državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop. U razgovoru su tvrtke izrazile zadovoljstvo sajmom koji im otvara vrata ne samo prema tržištima Francuske i Europe, nego i cijelog svijeta. Tvrtke očekuju da će im i ove godine „Eurosatory“ donijeti brojne nove klijente koji će znati prepoznati visoku kvalitetu i pouzdanost hrvatskih proizvoda.

 Više informacija o sajmu: http://www.eurosatory.com/