Pariz, 09. listopada 2019.

Koncert francuske šansone

U povodu dana neovisnosti u Veleposlanstvu RH u Parizu održan je 9. listopada 2019. koncert pjevačice Ane Opačak.

Ana Opačak je bila pozvana na koncert koji je u povodu prve godišnjice smrti Charlesa Aznavoura organizirala skupina frankofonih zemalja u UNESCO-u, pod pokroviteljstvom generalne tajnice Frankofonije i glavne ravnateljice UNESCO-a.

Za koncert u Veleposlanstvu Ana Opačak je izvela desetak pjesama najpoznatijih francuskih šansonjera te desetak pjesama suvremenih hrvatskih pjevača, uz pratnju pijanista Blaškovića. Do sada je nastupala na nizu festivala u Hrvatskoj i inozemstvu a osvojila je i nekoliko prvih nagrada na festivalima francuske šansone.

Među uzvanicima bio je i direktor kabineta generalne tajnice Organizacije za Frankofoniju g.Gropper koji je izrazio spremnost da iduće godine, kada Frankofonija slavi 50. obljetnicu postanka, pomogne pri organizaciji međunarodnog festivala francuske šansone koji će se održati u ožujku, vjerojatno u Splitu.

Na koncertu je bila nazočna i gđa.  Nansi Ivanišević, utemeljiteljica i predsjednica splitske udruge Prokultura, i posebna izaslanica PR Republike za Frankofoniju  i koja organizira u Splitu već niz godina festival francuske šansone na kojemu su sudjelovali predstavnici četrdesetak frankofonih zemalja.