Pariz, 16. siječnja 2020.

Ministar Grlić Radman u posjetu OECD-u

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sastao se u četvrtak, 16. siječnja 2020. godine, s glavnim tajnikom Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Angelom Gurríjom te predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijeću OECD-a. 

Ministar je s glavnim tajnikom Gurrijom razgovarao o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, kao i pristupanju Hrvatske OECD-u. Glavni tajnik je pohvalio predanost Hrvatske približavanju članstvu kroz inteziviranje sudjelovanja u različitim radnim tijelima i pristupanju instrumentima OECD-a.

“Hrvatska predano radi na ispunjenju kriterija za članstvo u OECD-u, pristupanje toj organizaciji iznimno je korisno za razvitak i provedbu reformi - to je jedan od naših najvažnijih nacionalnih prioriteta”, istaknuo je u razgovoru Grlić Radman.

Nakon bilateralnog sastanka, ministar Grlić Radman upoznao je Vijeće OECD-a s prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Tijekom sastanka sudionici su razmijenili mišljenja o izazovima, mogućnostima i najboljim praksama svojih zemalja. Ministar je potom sudjelovao na forumu na visokoj razini o migracijama i integracijskim izazovima.