Pariz, 13. prosinca 2017.

Na sajmu „World Efficiency“ predstavljena hrvatska „pametna klupa“

Veleposlanik Filip Vučak posjetio je 13. prosinca 2017. štand s „pametnom klupom“ hrvatske tvrtke „Include“ na sajmu „World Efficiency“, koji se od 12. do 14. prosinca 2017. održava u Parizu. Tvrtka „Include“ izložila je svoju pametnu klupu u sklopu štanda za međunarodne start-up tvrtke kao jedna od rijetkih koja dolazi ih male zemlje poput Hrvatske. „Pametna klupa“ pobudila je veliki interes posjetitelja jer koristi solarnu energiju kako bi ponudila mogućnosti kao što su USB punjenje, mobilni internet, prikupljanje informacija, oglašavanje itd.

Sajam „World Efficency“ je prvi put organiziran prilikom održavanja 21. zasjedanja Konferencije stranaka (COP 21) UN-a u prosincu 2015. u Parizu na kojem je postignut novi međunarodni sporazum o klimatskim promjenama - Pariški sporazum o klimi. Sajam na jednom mjestu okuplja čimbenike iz područja zaštite okoliša te predstavlja rješenja i inovacije za prijelaz na nove gospodarske modele s manjim utjecajem na resurse i klimu.  

Ove godine sajam „World Efficiency“ je održan u isto vrijeme kao i konferencija o klimi „One Planet Summit“ koju je francuski predsjednik Emmanuela Macrona organizirao povodom obilježavanja dvogodišnjice prihvaćanja Pariškog klimatskog sporazuma uz sudjelovanje visokih dužnosnika iz cijelog svijeta.

Više o sajmu: www.world-efficiency.com/