Pariz, 17. listopada 2019.

Predstavljanje programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture 17. listopada 2019. godine

U prostorijama veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu, u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Parizu i veleposlanstva RH u Parizu, održana je 17. listopada 2019. godine konferencija za novinare na kojoj se predstavio grad Rijeka i programi koji se pripremaju za 2020. godinu kada Rijeka preuzima prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture.

Okupljenima su se obratili veleposlanik RH u Parizu Filip Vučak, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Parizu Daniela Mihalić, te gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel koji je u svom govoru istakao kako je grad Rijeka je prvi hrvatski grad koji nosi titulu Europske prijestolnice kulture, te 2020. godine, uz irski Galway, postaje središte europske i svjetske kulture.

Program koju su iz grada Rijeke pripremili predstavila je Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstava i komunikacija, RIJEKA 2020. Bogat međunarodni kulturni program tematizira riječku povijest i baštinu ali i aktualnu umjetničku scenu, a odvijat će se kroz 7 cjelina – izložbe, muzički program, dramski program, umjetnost performansa, umjetnost ulice i urbane intervencije, konferencije, festivali, sa željom da podsjeti na temeljne ljudske vrijednosti uvažavanja i zajedništva na kojima je suvremena Europa izvorno nastala.

Tijekom predstavljanje projekta RIJEKA 2020 u prostorijama veleposlanstva postavljena je izložba pod nazivom Lungomare Art koja je popratila konferenciju na kojima su vizualno predstavljeni projekti koji se pripremaju, ali i sam grad Rijeka kao i Županija.