Pariz, 08. veljače 2018.

U Hrvatsku dolazi jedan od najznačajnijih francuskih organizatora putovanja Ovoyages odnosno Thalasso N°1

Jedan od najznačajnijih francuskih turoperatora na području SPA, wellness i zdravstvenih programa Thalasso N°1, koji je ujedno vlasnik turističkog branda Ovoyages, stiže u Hrvatsku, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u prostorima Veleposlanstva Republike Hrvatske 8. veljače 2018. u Parizu, u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj.

Okupljene novinare pozdravio je veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici g. Filip Vučak izrazivši zadovoljstvo dolaskom ovog prestižnog francuskog turoperatora na hrvatsko tržište. U 2017. godini u Hrvatskoj je ostvareno više od 540.000 dolazaka francuskih turista, što predstavlja porast od 9 posto te rekordnih 2,1 milijuna noćenja, što je porast od 5 posto u odnosu na 2016. godinu. Direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica je izjavila da raste broj francuskih turista u pred i posezoni u regijama gdje Francuzi dosad nisu bili prisutni u velikom broju.

Thalasso N°1 je jedan od najznačajnijih francuskih organizatora putovanja na području SPA, wellness i zdravstvenih programa prisutan na Kanarskim otocima, u Italiji, Grčkoj, Tunisu, Maroku… Ove godine odlučio je Francuzima predstaviti nepoznate dijelove naše zemlje te je uspostavio suradnju s hotelskom kućom „Jadranka“ iz Lošinja. Tako će od travnja do listopada charteri iz Pariza i Nantesa slijetati u zračnu luku Rijeka odakle će iz trajekti prevoziti na Lošinj. Ovaj poznati francuski turoperator smatra da će Lošinj biti veliko otkriće za Francuze kako zbog klimatskih uvjeta tako i zbog izuzetne očuvanosti prirode. Vjeruju da će na ovaj način dovesti u Hrvatsku 4-5 tisuća turista.

Prilikom konferencije za novinare istaknuto je da i Zračna kompanija Volotea u svibnju uvodi novu redovnu liniju iz Nantesa za Pulu, što će uz postojeće linije osigurati daljnji rast francuskih gostiju u Istri i na Kvarneru. Tradicionalno najpopularnije destinacije francuskih gostiju su Dobrovnik i Split, no dolaskom Ovoyagesa i Thallasa u regiju Kvarner, ali i uvođenjem novih zračnih linija prema sjevernom Jadranu, stvorene su pretpostavke da francuski turisti otkriju i druge regije koje do sada nisu bile poznate na francuskom tržištu.