Pariz, 26. rujna 2017.

Veleposlanik Filip Vučak posjetio hrvatski štand na međunarodnom sajmu za profesionalce turizma TOP RESA

Veleposlanik Filip Vučak posjetio je hrvatski štand na najvećem međunarodnom sajmu za profesionalce turizma TOP RESA, koji je održan u razdoblju od 26. do 29. rujna 2017. u Parizu. U sklopu sajma novoimenovani hrvatski veleposlanik u Francuskoj sudjelovao je  i na inauguracijskom ručku na poziv Jean-Yves Le Driana, francuskog ministra Europe i vanjskih poslove.

TOP RESA je vodeći francuski  i međunarodni sajam putovanja i turizma kojeg tijekom četiri dana posjeti više od 30.000 turističkih profesionalaca uz sudjelovanje više od 1.600 turističkih brand-ova. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Parizu predstavilo je hrvatske turističke potencijale zajedno s izlagačima Croatia Airlines-om te Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom sajma održani su i brojni sastanci s ciljem daljnjeg promicanja hrvatskog turizma i  uvođenja novih zračnih linija.

Hrvatska postaje jednom od omiljenih destinacija Francuza. U prvih devet mjeseci 2017. godine zabilježeno je više od 500.000 dolazaka francuskih turista, što je porast od + 9,5% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te ostvareno gotovo dva milijuna noćenja, što predstavlja povećanje od + 5%.