Orleans, 30. studenog 2017.

Veleposlanik Filip Vučak u radnom posjetu Orleansu

Na poziv udruge Europski pokret francuskog departmana Loiret veleposlanik RH u Francuskoj Republici Filip Vučak boravio je 30. studenog 2017. godine u radnom posjetu Orleansu, gdje je dao intervju za regionalne medije, održao odvojena izlaganja za učenike gimnazije Saint Charles i uzvanike Europskog pokreta Loiret te se susreo s gradonačelnikom Orleansa Olivierom Carréom.

Na početku radog posjeta Orleansu veleposlanik Filip Vučak dao je zajednički intervju za radio RCF (https://rcf.fr/) te Internet portal Magcentre (http://www.magcentre.fr/) u kojem je govorio  o iskustvima Hrvatske iz prvih godina članstva u Europskoj uniji, aktualnoj situaciji u zemlji te bilateralnim odnosima s Francuskom.

Nastavno je veleposlanik Vučak održao odvojena izlaganja za stotinjak zainteresiranih učenika ugledne gimnazije Saint Charles te u gradskoj medijateci za uzvanike Europskog pokreta Loiret o hrvatskim iskustvima tijekom četiri godine članstva u Europskoj uniji.

Veleposlanik Vučak sastao se i s gradonačelnikom Orleansa Oliveir Carréom s kojim je razgovarao o mogućnostima za suradnju, naročito na području kulture i znanosti.