Avignon, 18. listopada 2018.

Posjet veleposlanika Avignonu

Na poziv Europskog pokreta iz Avignona  veleposlanik Vučak je 18. listopada boravio u departmanu Vaucluse. Najprije je u organizaciji Udruge lokalnih poslodavaca posjetio nekoliko manjih tvrtki koje su zainteresirane za suradnju s Hrvatskom. Isto tako, organizirana je radna večera s desetak poslodavaca iz cijelog departmana.

Tijekom dana posjetio je školu Simone Veil gdje sam se susreo s učenicima završnih razreda osnovne škole. Posjet je počeo svečanim dočekom, intoniranjem hrvatske himne, na kojem su bili predstavnici lokalne samouprave, jedan zastupnik u nacionalnoj skupštini i lokalni novinari. Potom sam prisustvovao učeničkoj simulaciji rada u EP na usvajanju novih uredbi te odgovarao na njihova pitanja o budućnosti EU i o diplomatskom zanimanju.

U večernjim satima u Gradskoj vijećnici Avignona održao je predavanje za 50-ak sudionika o hrvatskim iskustvima članstva u EU i našem viđenju njene budućnosti. Gotovo puni sat vremena odgovarao je na pitanja slušatelja koji su pokazali veliko zanimanje za Hrvatsku.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana