Pariz, 09. travnja 2019.

Predstavljanje Hrvatske za studente francuske Državne škole za javnu upravu (ENA)

Veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj Republici Filip Vučak održao je 9. travnja 2019. godine, u prostorijama Veleposlanstva RH u Parizu, izlaganje pod nazivom „Hrvatska: mala zemlja, velika nacija“ za pedesetak polaznika Visokih europskih studija na francuskoj Državnoj školi za javnu upravu (École national d'administration - ENA). Ova škola uživa veliki ugled u francuskom društvu kao jedan od putova za dobivanje visokih funkcije u francuskom javnom i privatnom sektoru, a među svojim bivšim studentima broji uglednike poput francuskih predsjednika Valéry Giscard d'Estainga, Jacquesa Chiraca, François Hollanda i Emmanuela Macrona.

U svom izlaganju veleposlanik Vučak govorio je o Hrvatskoj kao maloj zemlji koja je kroz svoju povijest bila suočena s velikim izazovima. Govorio je o hrvatskom kulturnom naslijeđu, gospodarskim i turističkim postignućima te očekivanjima za budućnost, s naročitom naglaskom na temi Hrvatska u Europskoj uniji.

Izlaganju je prethodio nastup studentskog muškog zbora sa Zagrebačkog sveučilišta, FER, koji je izveo nekoliko tradicionalnih klapskih pjesama na oduševljenje polaznika ENA-e. Nastavno je direktorica francuskog distributera vina i delikatesnih proizvoda „Les Robes de L’Est“ Barbara Bačić održala degustaciju hrvatskih autohtonih vina, uz kušanje hrvatskih autohtonih jela. Gostima su podijeljeni i prigodni promotivni materijali Ureda Hrvatske turističke zajednice u Parizu.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana