Pariz, 18. listopada 2019.

Boravak učenika IV. zagrebačke gimnazije u pariškoj gimnaziji Janson de Sailly

U sklopu Sporazuma o razmjeni i suradnji u srednjoškolskim ustanovama Francuske i Hrvatske nekoliko posljednjih godina razvijena je iznimna suradnja IV. zagrebačke gimnazije i pariške gimnazije Janson de Sailly. Nakon posjeta francuskih učenika Zagrebu i Hrvatskoj tijekom proljeća 2019. godine, Hrvatski učenici i dvije profesorice Šabić i Cukrov boravili su u Parizu.

U organizaciji gimnazije Janson de Sailly posjetili su kulturne znamenitosti Pariza, a VRH Pariz je organizirao studijski posjet UNESCO-u. 18. listopada 2019. godine u prostorijama gimnazije Janson de Sailly otvorena je izložba radova učenika IV. zagrebačke gimnazije kao završna manifestacija njihovog boravka u Francuskoj.

U svom je pozdravnom govoru veleposlanik Filip Vučak izrazio veliko zadovoljstvo ovom inicijativom i sveukupnom suradnjom dvaju škola, te mogućnošću da hrvatski maturanti pohađaju dvogodišnji pripremni program prije upisa na Sveučilište, što je i slučaj s jednom učenicom koja je, nakon što je 2018. godine posjetila parišku gimnaziju Janson de Sailly u okviru ove razmjene, odlučila pohađati njihov dvogodišnji pripremni program za upise na Sveučilišta.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana